Hoe we werken

Van ‘wat’ naar ‘hoe’

InTheArena begeleidt implementaties van projecten in de dienstverlenende sector.

De één noemt het “Change Management”, de ander “Business Implementatie” of “Implementatie”. Wij zeggen dat wij ons niet richten op ”wat” maar op “hoe”.

De aanleiding van de projecten, ”wat”, staat vast; een nieuw systeem, een nieuwe strategie of strengere eisen van de toezichthouder. Om succesvol te zijn gaat het erom “hoe” je mensen zover krijgt iets anders te doen dan ze vandaag gewend zijn. Daar helpen we bij. Wij hebben gezien welke problemen ontstaan als er te weinig aandacht is voor de mensen die iets anders moeten doen en we ervaren steeds opnieuw wat wel werkt. Die kennis en ervaring delen wij graag.

 

InTheArena bestaat dankzij onze jarenlange ervaring met implementaties in de dienstverlenende sector.

Wat levert samenwerken met In The Arena op?

Onze begeleiding bij de implementatie van projecten levert op:

1

Meer rendement

Het oorspronkelijk doel van een project en het resultaat uit de business case worden aantoonbaar en meetbaar gehaald.

2

Kostenbesparing

De verandering verloopt gestructureerd volgens vooraf bepaalde doelen. Iedereen voert het werk in één keer goed en uniform uit.

3

Kwaliteit voor de klant

De kwaliteitsstandaard die door de toezichthouder is bepaald, is altijd het minimale niveau van service aan de klant.

4

Tevreden medewerkers

Iedereen, van boardroom tot werkvloer, voelt zich betrokken en gehoord, ze verbinden zich aan de verandering.

In vijf stappen naar een succesvolle verandering

Hoe krijg je mensen zover
iets anders te doen dan ze gewend zijn?

Alles begint met een beeld, een visie. Hoe ziet de wereld eruit als de verandering geslaagd is? Zorg ervoor dat er een duidelijk beeld is, dat voor iedereen helder is en waar iedereen, van boardroom tot werkvloer een gevoel bij heeft.

 

Als de visie helder is, help je de ander begrijpen hoe hij bijdraagt aan het beeld van de toekomst. Wat verandert er? Hoe draagt hij daar aan bij? Dit is voor iedereen anders, afhankelijk van hun rol in de organisatie. Maak het concreet en makkelijk te begrijpen wat de nieuwe manier van werken is.

Breng mensen in beweging. Span je in zodat de ander durft te doen in plaats van iets “te vinden”. Wacht niet tot de plannen perfect zijn, begin en verbeter gaandeweg. En last, but not least, deel de nieuwe manier van werken. Deel alle kennis en ervaringen en zorg ervoor dat mensen zich verantwoordelijk voelen om daarnaar te blijven handelen.

 

Wij zetten bij elke stap hulpmiddelen in. Ben je benieuwd? Laat het ons weten, we delen onze kennis graag!