Gideon van Bergen

Gideon@inthearena.nl | 06-25 5363 91  |

Mijn roeping; het begeleiden van veranderingen in allerlei vormen en maten

 

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die ooit rechten is gaan studeren en daar uiteindelijk op is teruggekomen. Zo iemand was ik ooit ook, want hoewel ik na mijn studie een illusie armer, maar een ervaring rijker was, heb ik inmiddels mijn roeping gevonden; werken waar mensen samen komen, door het begeleiden van veranderingen in allerlei vormen en maten.

Grote veranderingen zijn voor mij hetzelfde als stoplichten, bruggen of steegjes. Het idee achter de start van een project is duidelijk, net als de reden van het aanleggen van deze stukken infrastructuur. Maar om een verandering echt te laten slagen is het van belang dat de uitwerking aansluit bij de behoefte van degene die met de veranderingen zullen gaan werken, zodat zij de weg ernaar, erover of erdoor kennen en eenvoudig kunnen toepassen.

Precies dat is het spanningsveld waar ik graag inspring. Zowel dansen op de dansvloer als vanaf het balkon erboven het geheel van de dans bekijken en beïnvloeden. Het grotere belang, deadlines en resultaten in het oog houden en tegelijkertijd het individu meenemen in de verandering.
In mijn vrije tijd tref je mij meestal aan in de keuken, waar ik van vaak, veel en lekker koken houd. Maar ook in een voetbalstadion of ergens waar ik een spelletje kan winnen ben ik vaak te vinden. Bij al mijn favoriete activiteiten komen mensen samen om van het leven te genieten en dat is precies hoe ik omschreven zal worden door de mensen in mijn omgeving, als een levensgenieter.

Het uitgangspunt dat veranderingen altijd om de betrokken personen gaat had ik al, de vaardigheden om dit effectief in de praktijk te brengen heb ik onderweg opgedaan met onder meer een LEAN Six Sigma Greenbelt. Voor mij is een verandering compleet als ik samen met de betrokkenen de bruggen heb kunnen bouwen die hen in staat stelt er eenvoudiger overheen te lopen.

Projecten van Gideon

Sorry, no posts matched your criteria.