Voorspelbare HR-processen voor betere ondersteuning in een maatschappelijke uitdaging

Aanleiding: Het kabinet streeft ernaar om gedupeerden van de toeslagenaffaire snel te compenseren en een nieuwe start te geven. Om dit doel te halen zijn voorspelbare HR-processen nodig zodat de juiste mensen aangenomen worden en ze snel aan de slag kunnen.

 

Opdracht: Implementeer heldere processen, rollen en verantwoordelijkheden binnen HR en maak HR een partner voor de uitvoering.

 

Aanpak:

  • De opdracht opgesplitst in behapbare brokken, zodat het projectteam daadkrachtig en met snelheid weet te implementeren.
  • Inzicht in wie wanneer nodig is bleek essentieel in dit project. Om dit inzicht te krijgen is een kalender gemaakt waarin duidelijk is wanneer welke capaciteit nodig is.
  • De uitvoering is betrokken door in workshops mee te denken over een werkwijze om mensen in vaste dienst te nemen.

 

” In een situatie van hoge druk en kokend water bij een onderwerp dat echt ergens over gaat, bleef je dialoog zoeken en luisteren naar behoeften van het primair proces.” – Opdrachtgever

 

Resultaat: De uitvoering wordt ondersteund door HR en maakt gebruikt van heldere en voorspelbare processen om gedupeerden van de toeslagenaffaire te compenseren en een nieuwe start te geven.