Medewerkers opgeleid conform de MiFID II richtlijnen

Aanleiding: MiFID II wetgeving geeft belangrijke richtlijnen mee aan banken op het gebied van kostentransparantie, bescherming van beleggers en passendheid en geschiktheid van de dienstverlening. Een bank moet voor een bepaalde datum al haar medewerkers binnen het bedrijven domein opleiden voor de veranderingen die deze wetgeving meebrengt.

 

Opdracht: Ontwikkel een aanpak en implementeer deze binnen het bedrijvendomein zodat alle medewerkers binnen een bepaalde periode de MIDIFII opleiding hebben gevolgd zodat zij:

1) bekend zijn met de veranderingen van de nieuwe wet en;

2) de impact weten die dit heeft op hun dagelijkse werkzaamheden.

 

Onze aanpak:

  • We brachten overzicht in alle activiteiten die nodig zijn voordat de medewerkers opgeleid konden worden.
  • Samen met de inhoudelijke experts ontwikkelden we de training. Samen bepaalden we de doelgroepen en welke onderwerpen van belang waren per doelgroep.
  • Nadat de training was goedgekeurd hebben we de medewerkers geïnformeerd en opgeleid.
  • Tijdens het project zorgden we voor duidelijke managementinformatie voor de stakeholders, zodat zij op de voortgang konden sturen.

 

Resultaat: Met onze hulp zijn ongeveer duizend mensen opgeleid binnen de gestelde deadline. Zij begrijpen wat de impact is van de wetgeving op hun werk en hoe zij bijdragen aan de MiFID II richtlijnen. Bijvoorbeeld doordat de mensen met klantcontact nu voldoen aan vakbekwaamheidseisen.