Implementatie van verbeteringen zorgt voor maatschappelijke impact

Aanleiding: Het Kabinet streeft ernaar om gedupeerden van de toeslagen affaire snel en goed te helpen en een nieuwe start te geven. Hiervoor zijn verschillende compensatieregelingen in wetgeving gevat.

 

Opdracht: Implementeer middels een gestructureerde en planmatige aanpak verschillende veranderingen die het compensatie proces voor de gedupeerden van de toeslagen affaire verbeteren en versnellen.

 

Onze aanpak

  • Alle gewenste veranderingen zijn vertaald naar een praktische oplossing en de impact van deze oplossingen op verschillende aspecten van de organisatie is bepaald;
  • Alle stakeholders zijn op de hoogte gesteld van de verschillende veranderingen en wat dat voor hen betekent;
  • Er is een duidelijk plan met een logische volgorde voor uitrol van de veranderingen, waardoor de organisatie en medewerkers de veranderingen goed kunnen adopteren;
  • Alle betrokken medewerkers kennen hun rol in het proces, zijn in staat zijn om hun activiteiten uit te voeren en volgens het proces te werken.
  • Medewerkers die contact hebben met de ouders kunnen de vragen over het proces en de regelingen goed beantwoorden of kunnen doorsturen naar het juiste team/collega.
  • De processen goed geborgd binnen de bestaande organisatie, zodat zij goed blijven lopen.

 

Resultaat: Gedupeerden van de toeslagen affaire worden op zo snel en goed mogelijk geholpen, zodat zij met hun compensatie een nieuwe start kunnen maken.