Automatisering met oog voor de werknemer

Geen zorgen, werknemers worden niet vervangen door machines. Ontdek hoe dit innovatieve programma de efficiëntie verhoogt terwijl het de tevredenheid van de medewerkers prioriteit geeft. 

Aanleiding

Worden werknemers van de Rabobank vervangen door computers? Door de komst van een groot automatiseringsprogramma is dat een angst. Gelukkig is niets minder waar: dit programma zorgt voor meer efficiëntie in het dagelijkse werk! Benieuwd hoe?

Opdracht

De FEC-afdeling van de Rabobank gaat automatiseren! Daarom zijn er nieuwe systemen en applicaties gebouwd. Help ons met het uitrollen van deze nieuwe werkwijzen.

  • Elke afdeling verdient haar eigen implementatieaanpak. Jij zorgt ervoor dat de nieuwe systemen op passende manier worden geïmplementeerd per afdeling.
  • Je zorgt ervoor dat de duizenden werknemers met de nieuwe systemen willen en kunnen werken

Onze aanpak

  • Per afdeling hebben we een gebruikersteam samengesteld. Hierdoor werden de kenmerken, wensen en eisen per afdeling duidelijk voor ons. Deze stemden we af met IT, zodat de specificaties juist in de systemen werden doorgevoerd.
  • Via ons ontwikkelde trainingsprogramma, leidden we per locatie in Nederland een aantal werknemers op als ‘superusers’ en ambassadeurs.
  • Bij elke uitrol waren wij, samen met de lokale superusers en het projectteam, aanwezig om de werknemers een korte, praktische training te geven. Daarna konden ze direct met de nieuwe systemen aan de slag. Met de aanwezigheid van de superusers, borgden we ook onze trainingsaanpak.
  • Na deze uitrol en training ondersteunden we, samen met de superusers, nog voor een aantal weken bij problemen of vragen. Hierdoor waarborgden we dat de werknemers de nieuwe systemen op de gewenste manier blijven gebruiken.

Resultaat

Diverse afdelingen van de Rabobank zijn al succesvol overgegaan op de nieuwe manier van werken.