Implementatie-aanpak draagt bij aan wereldwijde strijd tegen financiële criminaliteit

Aanleiding: Banken spelen een cruciale rol in het voorkomen van witwassen, financiering van terrorisme en het toepassen van wereldwijde sancties. Zij helpen financiële criminaliteit voorkomen door Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) processen toe te passen.  De steeds veranderende wetgeving zorgt voor flinke uitdagingen. Een grote internationale bank heeft als doel om wereldwijd, binnen alle onderdelen van de bank, op een uniforme werkwijze deze CCD/KYC regels uit te voeren.

 

Opdracht: Het opzetten van een team dat werkt volgens een uniforme implementatie-aanpak zodat de CDD en KYC regels wereldwijd succesvol worden toegepast.

 

Onze aanpak 

  • We hebben aan de hand van de InTheArena methode samen met het team van de bank een gedetailleerde implementatie aanpak gemaakt.
  • Volgens deze aanpak implementeren we alle CDD / KYC regels, op het vlak van beleid, processen, systemen, mensen en data
  • We betrekken stakeholders zodat de nieuwe implementatie-aanpak breed gedragen is in de lijnorganisatie.
  • Waar nodig stemmen we de wijzigingen in de processen af met betrokken afdelingen, zodat we een optimaal resultaat bereiken en goed samenwerken over de afdelingen heen.

 

“ik weet zeker dat de authenticiteit, humor, creativiteit en hulpvaardigheid die jullie brengen ook in een nieuw team herkend en gewaardeerd zullen worden!” – Collega implementatiemanager

 

Resultaat: Alle onderdelen van de internationale bank passen op een uniforme manier alle KYC en CDD regels toe, zodat zij optimaal financiële criminaliteit voorkomen..